Film o Davidu Bowieju za kraj 23. Mediteran Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada u subotu će u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu, biti zatvoreno 23. izdanje Mediteran Film Festivala. 

O najboljima će odlučiti međunarodni žiri u dvije kategorije – Grand Prix će dodijeliti žiri u sastavu Mateja Valentinčič, Yevhen Stepanenko i Dragan Nikolić dok će MFF Best Short izabrati Ivan Živković Žika, Hillel Rate i Iva Kraljević. Treću nagradu, tradicionalno svojim glasovima dodjeljuje publika.  

Na ceremoniji zatvaranja, biće prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson, u Širokom Brijegu snimili mladi polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, filmašima iz SAD. 

Ovogodišnji Mediteran Film Festival, nakon svečane dodjele nagrada, zatvoriće dokumentarac „Moonage Daydream“ – filmska odiseja koja istražuje Bowiejevo kreativno, duhovno i muzičko putovanje. Film je to koji sadrži zadivljujuće, nikad prije viđene snimke i izvedbe koji obuhvaćaju 54. godišnju karijeru Davida Bowieja. Brett Morgen je napisao, režirao, produkovao i montirao Moonage Daydream. 

Film uključuje 40 ekskluzivno remasterisanih Bowiejevih pjesama i prvi je film ikada koji je službeno autorizovan od strane Bowie’s Estatea. Naslov je dobio prema istoimenoj Bowievoj pjesmi iz 1971. godine.    

Damas će biti prikazan „Ljetko kada sam naučila letjeti“, u službenom takmičarskom programu kreću projekcije francuskog filma „Akouchetame“, italijanskog „Poslije revolucije“ i francuskog film „Bez dna“ i hrvatskiog „Mlungu – Bijeli kralj“.

(NovaSloboda.ba)