Avdo Huseinovic laureat „Merhametove“ nagrade

Avdo Huseinović ovogodišnji je laureat tradicionalne „Merhametove“ nagrade iz Fondacije „Muradif Ćato“, koju mu je uručio Kenan Vrbanjac, predsjednik HO „Merhamet“ MDD.

Huseinović se zahvalio „Merhametu“ što je prepoznao važnost njegovog stvaralačkog rada, naglašavajući da mu je čast biti u plejadi dosadašnjih dobitnika značajne „Merhametove“ nagrade, među kojima su znamenite ličnosti iz Bosne i Hercegovine i šire.

„Osim što o dragocjenoj misiji i ulozi „Merhameta“ znam iz ličnog iskustva, o ‘Merhametovoj’ ulozi u najtežim danima po bošnjački narod i državu Bosnu i Hercegovini saznao sam čitajući tekstove i knjige relevantnih autora. Utoliko više cijenim nagradu koju mi je ‘Merhamet’ dodijelio“, kazao je Huseinović, tokom sastanka u sjedištu HO „Merhamet“ MDD, u Sarajevu.

Predsjednik Kenan Vrbanjac je naglasio da je Upravni odbor „Merhameta“ jednoglasno odlučio da se „Merhametova“ nagrada iz Fondacije „Muradif Ćato“ dodijeli upravo Avdi Huseinoviću, zbog njegovih zasluga u čuvanju istine o našoj neposrednoj istoriji i stradanju Bošnjaka tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, zahvaljujući njegovom dokumentarističkom istraživanju i radu, pretočenom u dragocjene filmove, koji će zauvijek biti nepobitni svjedoci naše teške bliske prošlosti.

(NovaSloboda.ba)