Zahvalnost obožavaocima

Zvijezda filma Blonde, 34. godišnja Ana de Armas, zahvalila se svojim obožavaocima što su pogledali kontroverzni film o pokojnoj holivudskoj ikoni Marilyn Monroe.

“Hvala svima što ste gledali Blonde i za sve prelijepe poruke koje ste mi poslali”, napisala je zvijezda, rođena na Kubi. Bivša od Bena Aflecka, takođe, je podijelila nekoliko snimaka iz filma.

Ana tumači Marilyn u filmu režisera Endrua Dominika. Dobila je 14. minutne ovacije kada je premijerno prikazana prošlog mjeseca na 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Film je počeo ograničeno prikazivanje u bioskopima 16. septembra, prije nego što je počeo sa emitovanjem 28. septembra na Netflixu. Film je adaptacija istoimenog romana Joyce Carol Oates, 84 iz 2000. godine.

Dok su kritičari hvalili Anin nastup, bilo je neslaganja oko toga da li je beskompromisni, skoro trosatni film umjetnički “tour de force” ili još jedan okrutni sloj eksploatacije počinjen nad ikonom 20. vijeka.

Ana je novinarima na Venecijanskom filmskom festivalu rekla da je za ulogu morala da ide na “neudobna, mračna i ranjiva” mjesta.

(daily)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)