Otvoren 11. Tuzla Film Festival

Projekcijom filma “Švedsko srce moje majke”, reditelja Adisa Bakrača, sinoć je u Bosanskom kulturnom centru svečano otvoren 11. Tuzlanski Film Festival.

Ove godine za Tuzlanski Film Festival pristiglo je oko 650 filmova svih žanrova, a tokom pet dana festivala, publika će imati priliku da pogleda najbolje filmove sa južnoslovenskog prostora.

“Imamo kratke igrane, dokumentarne, igrane, animirane i duge igrane filmove, što je naša kategorija i koja postoji 10 godina i može se reći da je to samostalan festival unutar festivala. Ove godine BiH je imala zaista nevjerovatan broj urađenih filmova, mislim da je pet ili šest napravljeno, a nekoliko je završilo i na našem festivalu”, izjavio je Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala.

Projekcije će narednih dana biti upriličene u Narodnom pozorištu Tuzla, a danas počinje i 24. Festival dokumentarnog filma.

Nakon sinoćnje projekcije, na binu BKC-a Tuzla izašla je ekipa filma “Švedsko srce moje majke”, koju je publika nagradila dugotrajnim aplauzom.

(Fena)