Radončić odredio tročlanu radnu grupu koja će izvršiti analizu izbornog rezultata i pripremiti izbor novih rukovodstava SBB-a

Kao što je i najavljeno prije mjesec, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić formirao je rukovodstvo buduće radne grupe za analizu izbornog rezultata ove stranke. Za šeficu radne grupe imenovana je Ina Pamukčić, doskorašnja predsjednica Glavnog odbora, a njeni zamjenici su dr. Adnan Jupić, podpredsjednik SBB-a, i Anis Krivić, politički direktor stranke, saopšteno je iz SBB-a.

Ova radna grupa će izabrati dodatne članove, čiji je zadatak da dokumentuju brutalnu izbornu krađu koja je počinjena prema SBB-u, dijagnosticiraju unutarstranačke slabosti, naprave prijedlog disciplinskih mjera prema članovima i funkcionerima koji nisu odgovorili stranačkim odgovornostima, pripreme plan aktivnosti i dinamiku izbora novih rukovodstava na svim nivoima SBB-a i pripreme stranku za predstojeće lokalne izbore.

Radna grupa će predati poseban elaborat o počinjenim izbornim krađama visokom predstavniku Kristijanu Šimtu, s eksplicitnim zahtjevom da do lokalnih izbora nametne elektronsko glasanje i građanima BiH omogući da im niko ne krade i ne otima njihovu izbornu volju.

(NovaSloboda.ba)