CIK BiH: Za predsjednika RS izabran Milorad Dodik, podpredsjednici Ćamil Duraković i Davor Pranjić

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na danas održanoj 73. sjednici usvojila izvještaje Glavnog centra za brojanje i kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i ostalog izbornog materijala, a u vezi sa postupanjem po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10.10.2022. godine koja se odnosila na ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića sa svih redovnih biračkih mjesta za predsjednika i podpredsjednike Republike Srpske.

Nakon što su se stekli neophodni uslovi, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas donijela dopunsku Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Opštih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine kojom su utvrđeni rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Prema utvrđenim rezultatima, za predsjednika Republike Srpske je izabran Milorad Dodik a potpredsjednici su Ćamil Duraković i Davor Pranjić, saopšteno je iz CIK-a..

Dopunska Odluka o utvrđivanju i objavlјivanju  rezultata  Opštih  izbora  u  Bosni i Hercegovini 2022. godine stupa  na  snagu  danom  donošenja i objaviće  se,  kao i utvrđeni  rezultati, na  internet  stranici Centralne izborne komisije BiH  www.izbori.ba , i smatrat će se da je danom objave ista dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

(Fena)