Plivači Veleža osvojili četiri medalje na takmičenju u Sarajevu

Na Olimpijskom bazenu “Otoka” u subotu je održan osmi po redu međunarodni plivački miting “Bosna Piccolo cup 2022” u organizaciji Plivačkog kluba “Bosna” iz Sarajeva. Na mitingu je učestvovalo 370 takmičara iz 25 klubova iz Mađarske i Bosne i Hercegovine.

PK Velež bio je predstavljen sa 15 plivača: Danis Kadrić, Ajnur Talić, Daris Dizdarević, Harun Salčin, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Lazar Vuković, Ajna Talić, Ema Penava, Sara Tipura, Hamza Tipura, Emin Begić, Abdullah Marić i Amila Crnalić.

Osvojene su četiri medalje, od čega je jedna zlatna i tri su bronzane.

Ajna Talić (2012.) je upisala odličan nastup. Osvojila je dvije medalje, jednu zlatnu i jednu bronzane, dok je u jednoj disciplina ostvarila plasman na četvrto mjesto. Najbolja je bila u svojoj najdražoj disciplini, 50 metara prsno, dok je na 100 metara mješovitim stilom bila treća.

Danja Alikalfić (2011.) je znatno popravila sva svoja vremena. te osvojila bronzanu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Fatih Boškailo (2011.) je nastavio sa veoma dobrim nastupima, te se iz Sarajeva vraća s bronzanom medaljom, koju je osvojio na 50 metara prsno.

Ostali plivači su upisali odlične nastupe i pomjerili granice svojih ličnih rekorda što je bio i primarni cilj na ovom takmičenju.

Plivači Veleža nastavljaju s pripremama za nova takmičenja.

(NovaSloboda.ba)