Brzoklizač Tarik Omerragić izborio nastup na Evropskom i Svjetskom prvenstvu

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, nastupio je od 28. do 30.10. ove godine na Svjetskom kupu u Montrealu (Kanada).

U konkurenciji 47 najboljih brzoklizača svijeta, naš reprezentativac je imao solidan nastup. U trci na 1000 m zauzeo je 28. mjesto, dok je na 500 m isklizao vrijeme 42.851, s kojim je ostvario zadatu normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova BiH i  obezbijedio nastup u seniorskoj konkurenciji na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, koje će se održati početkom iduće godine u Njemačkoj i Južnoj Koreji.

Sljedeći nastup za Tarika je na međunarodnom takmićenju “Alta Valtelina Trophy”, koje će se održati od 11. do 13.11.2022. u Bormiu (Italija).

“Na ovom izuzetno jakom takmičenju od našeg reprezentativca Savez očekuje nastavak dobrih nastupa i rezultata, kao i obaranje državnog rekorda bar na jednoj od tri discipline”, rekao je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)