Predstava “Ako sam žena nisam konj” 7. novembra u Kosači

Zbog velikog interesa publike, novi termin za predstavu “Ako sam žena nisam konj” je 7. novembra u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati, najavili su iz Kosače.

Riječ je o urnebesnoj komediji o ženi koja traži ljubav.

Komična i iskrena priča jedne žene koja, tražeći onog pravog, na momente gubi samu sebe. Priča je to o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba. Suštinski, to je priča svake žene koja nastoji da pronađe “onog pravog”.

Priča o pametnoj mladoj ženi koja radi glupe stvari. Zbog ljubavi. Zbog biološkog sata. Zbog babe. O babi koja je tjera da se uda. O muškarcima koji ne bi da se ožene. Priča koja će vas nasmijati i rasplakati. Priča koju će svaka žena razumjeti….

Ova monodrama na komičan način prikazuje sazrijevanje od prvog zaljubljivanja do prvih bora i jednu od najvažnijih borbi svake žene – borbu da prihvati samu sebe, stoji u opisu predstave.

Stand up komičarka i glumica Ana Poznanović u svijet stand up komedije ulazi nakon objavljenog romana “Vrati se mami, siso”, koji govori o mladoj ženi, koja bezuspješno pokušava da se izbori s balkanskim sistemom vrijednosti, maminim sinovima i svojom disfunkcionalnom porodicom.

Nakon ovog romana, ulazi u svijet stand up komedije, najprije uz iskusne kolege komičare, a zatim i sa samostalnim One woman show nastupima koji privlače kako žensku, tako i mušku publiku željnu brutalno iskrenih razgovora o muško-ženskim odnosima.

Nakon višegodišnjeg iskustva stand up komičarke, konačno se oprobala i na “daskama koje život znače” s monodramom “Ako sam žena, nisam konj”.

U njoj igra više uloga, od 19. godišnje zaljubljene balavice do 40. godišnje žene, koja je prošla život ne postajući ništa pametnija kada je ljubav u pitanju. Ova monodrama igra se s velikim uspjehom i publika joj se iznova vraća zbog komičnog, ali nadasve iskrenog tona kojim su ispričane ženske muke, strahovi i čežnje.

(Fena)