Još jedna nagrada za “Game” i eMTeeM

Protekla sedmica u Mostarskom teatru mladih bila je vrlo radna i uspješna. U ponedeljak, 24. oktobra, u okviru završne manifestacije obilježavanja Dana Ujedinjenih nacija, a u organizaciji UNHCR za Bosnu i Hercegovinu, u Brčkom je izvedena predstava “Game”. Ovo autentično i bolno svjedočenje o izbjeglicama našeg vremena nikoga od zvaničnika nije ostavilo ravnodušnim. Dogovorena su dalja igranja ove predstave.

Nakon Brčkog, ansambl predstave “Game” otputovao je u Jagodinu, gdje je, u okviru programa 12. Festivala dječjih i omladinskih pozorišnih scena DOPS, odigrao 27. oktobra 98. reprizu ove predstave. Odličan prijem publike rezultirao je nagradom za najbolju režiju.

Po povratku iz Jagodine, već 29. oktobra u Stocu, a u okviru projekta “Teatrom protiv predrasuda”, koji je podržala Pro-Budućnost, odigrana je 249. repriza predstave “Maslinova grana”. Mala radionica i razgovor poslije izvođenja dodatno su obogatili cjelodnevno druženje u Stocu, koji je taj dan obilježavao Dan oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu. Na kraju, posađeno je stablo masline da trajno svjedoči o potrebi izgradnje mira, tolerancije i ljubavi među ljudima, saopšteno je iz MTM-a.

(NovaSloboda.ba)