Zbog navodne krađe ležaljki mučili i tukli radnika; jedan uhapšen, a drugi se predao policiji

Jedna osoba je uhapšena, a druga se predala policiji preko svog advokata, nakon što su 21. godišnjeg mladića iz Konjica zbog navodne krađe ležaljki tukli i zatvorili u šaht u objektu ‘Bazeni’ u Konjicu, te sve to snimili mobitelom, potvrđeno je Feni iz Policijske uprave Konjic.    

Kako je ranije saopštenoiz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u petak su iz Doma zdravlja Konjic obavijestili PU Konjic da se u tu ustanovu javio F. N. (2001.), koji je zadobio povrede od njemu poznatih osoba.

“Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije, obavili razgovor sa oštećenim, koji im je tom prilikom izjavio da ga je Ć. N. (1988.) vozilom odvezao u objekat ‘Bazeni’ u ulici Luka u Konjicu, gdje ga je dočekao D. E. (1987.). Po ulasku u objekat, oštećenom F. N. vežu ruke, ispituju ga zbog navodne krađe ležaljki s bazena, te udaraju po cijelom tijelu, a onda zatvaraju u šaht za vodu i sve to snimaju mobilnim telefonom”, navedeno je policijskom izvještaju.

Nakon što su ga izvadili iz šahta za vodu, dodaje se, oštećeni je iskoristio pogodan trenutak i pobjegao s mjesta događaja. 

Policija je odmah pronašla i lišila slobode D. E., dok je za Ć. N. tragala. 

O svemu je upoznat Odjel krim. policije.