Čestitka SABNOR-a: Pretvorimo Dan državnosti u dan ljubavi prema Bosni i Hercegovini

Savez antifašista i boraca NOR-a BiH uputio je čestitku građaniam BiH u povodu Dana državnosti BiH.

“Savez antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine čestita vam Dan državnosti naše domovine, zasigurno najvažniji datum u njenoj novijoj historiji. Valja podsjetiti da su se tog 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu sastali vijećnici ZAVNOBiH-a i nakon više stotina godina života pod okupacijom uzeli sudbinu svoje zemlje u svoje ruke i utemeljili njeno moderno bitisanje. Zato je danas važno znati i podsjećati na činjenicu kaja glasi: Da nije bilo ZAVNOBiH-a ne bi bilo ni referenduma o samostalnosti BiH 1992. godine. Drugim riječima ne bi bilo Bosne i Hercegovine.

I zato je važan 25. novembar 1943. godine. Upravo zato ga rušitelji BiH toliko negiraju i žele potisnuti iz narodnog pamćenja.

U ime ljubavi prema našoj domovini, pozivamo vas da ovaj dan posvetimo Bosni i Hercegovini. Što naša posvećenost bude veća, utoliko će njihova mržnja biti beznačajnija, a Bosna i Hercegovina jača i stabilnija.

Zato neka ovaj Dan državnosti bude plebiscitarno takmičenje svih nas u ljubavi prema državi koju smo naslijedili od prethodnika, a valja nam je i potomcima predati na čuvanje.

Pretvorimo Dan državnosti u dan ljubavi prema Bosni i Hercegovini.

Sretno nam svima”, stoji na kraju čestitke SABNOR-a BiH.

(NovaSloboda.ba)