Čović s Varhelyijem: Kandidatski status za BiH prioritetan

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao radni sastanak s povjerenikom za proširenje i susjedstvo Europske Unije Oliverom Varhelyijem uoči potpisivanja dokumenta naziva: „Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za period 2022.-2026. godine“ u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovin, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Teme sastanka obuhvatile su kandidatski status Bosne i Hercegovine, ispunjavanje ključnih reformi i uspostavljanje vlasti nakon Opšth izbora održanih u oktobru.

Dužnosnici su, takođe, komentarisali potpisivanje dokumenta „Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za period 2022.-2026. godine.

Predsjednik HDZ-a BiH Čović je izrazio posebnu zahvalnost povjereniku Varhelyiju na predanosti u radu za evropsku Bosnu i Hercegovinu, ističući povjerenika kao dokazanog i predanog prijatelja BiH. Istakao je kako evropska BiH nema alternativu, te kako Evropska unija ostaje najvažniji vanjsko-politički prioritet sada i u budućnosti.

(NovaSloboda.ba)