Hrvatska: Finci pokušali izbjeći plaćanje popravka automobila

Dvojica Finaca pokušala su izbjeći plaćanje popravka njihovog automobila i troškove zamjenskog vozila, od 58 hiljada kuna (oko 6.700 eura) u servisu na području Bakra, Republika Hrvatska, ali ih je policija uhapsila pri pokušaju izlaska iz Hrvatske, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

Dvojica finskih državljana od 41 i 48 godina oštetili su svoj automobil Audi usaobraćajnoj nesreći u Selcu početkom novembra, a odveli su ga na popravak u automehaničarsku radionicu u okolini Bakra, gdje su dobili zamjenski WV Golf, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Nakon što je njihov automobil popravljen, nisu se odazivali na telefonske pozive i poruke servisa da bi preuzeli vozilo. U nedelju, 27. snovembra, vlasnik radionice je primijetio da popravljenog finskog Audija nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovu mjestu nalazio se zamjenski Golf.

Policija je, po dojavi, dvojicu finskih državljana zaustavila i uhpsila na graničnom prelazu Rupa, javlja Hina.

Utvrđeno je da su oni ispred radionice stigli noću 27. novembra, rezervnim ključem otvorili i pokrenuli svoj Audi i pobjegli. Račun za popravak automobila te za najam drugog automobila je oko 58 hiljada kuna, za koliko je oštećen vlasnik servisa.

Nakon hapšenja i kriminalističkog istraživanja, privedeni su pritvorskom nadzorniku. Policija ih je prijavila nadležnom državnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevare.   

(Fena)