Oblačno s kišom

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

Temperature vazduha u 07 sati: Bjelašnica -2 stepena, Sokolac, Srebrenica 0, Bijeljina, Gradačac, Ivan Sedlo 2, Bihać, Sarajevo, Tuzla 3, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Zvornik 4, Doboj, Zenica 5, Livno 6, Široki Brijeg 7, Mostar 8, Trebinje 9, Grude 11, Neum 13 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša u Hercegovini, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U večernjim satima slaba kiša je moguća i u ostatku zemlje.

Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni.

Dnevna temperatura vazduha od 4 do 10, na jugu od 11 do 16 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Tmurno vrijeme i povremene padavine na jugu zemlje, kod većine ljudi će uzrokovati lošije raspoloženje, a osjetljive osobe će imati pojačane tegobe u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze i dekoncentracije.

Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom oblačenju i u jutarnjim satima zaštiti se od hladnoće.

—–

BIHAMK

Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar

Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajamo dionice: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Kiseljak-Kaonik.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, još danas će doći do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12,15 sati i od 13,15 do 15 sati.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf ,zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)