Predložen pritvor za Dlibora Mandića

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je određivanje pritvora Daliboru Mandiću, osumnjičenom za ubistvo Ariela Bogdanovića u Banjaluci, potvrđeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Portparol Okružnog tužilaštva Maja Đaković-Vidović rekla je Srni da je tužilac uputio prijedlog za određivanja mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci nakon što je ispitao Mandića, koji je osumnjičen za krivično djelo teško ubistvo.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice krivičnog djela”, istakla je Vidovićeva.

Ona je naglasila da je tužilac predložio određivanje mjere pritvora i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenja javnosti.

Vidovićeva je rekla da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Banjalučka policija privela je juče Okružnom tužilaštvu Dalibora Mandića osumnjičenog da je u petak, 2. decembra nožem ubio 28. gogodišnjeg Ariela Bogdanovića.