Povrijeđen pripadnik kosovske policije

Pripadnik kosovske policije lakše je povrijeđen noćas, kada su naoružane osobe napale policijsku patrolu na području opštine Zvečan na sjeveru Kosova.

Incident se dogodio oko 23 sata u selu Srbovac, kada su osobe naoružane dugim puškama napale policijsku patrolu iz vozila “audi” s KM registarskim tablicama, saopšteno je iz kosovske policije.

Povrijeđenom policajcu je pružena medicinska pomoć, a tokom incidenta na policijskom automobilu je pričinjena veća materijalna šteta, prenosi Beta.

Pripadnici kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušli su sinoć u sjeverni dio Kosovske Mitrovice većinski naseljen Srbima, te su se rasporedili na obodu grada.

Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju srbijanske vlade Petar Petković izjavio je u četvrtak naveče da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas i sutra imati “važne razgovore”, a “kad dođe vrijeme” o zaključcima će izvijestiti javnost.

Petković smatra da su akcije kosovske policije opasne i da im je cilj pokopati Briselski sporazum, te će poslije ovakvog upada policajaca Srbija razmotriti vraćanje do 1.00 pripadnika svojih snaga, po Rezoluciji 1244 SB UN iz 1999. godine.

(Fena)