Zbog dojave o bombi evakuisane škole u Podgorici

Sve osnovne i srednje škole u Podgorici evakuisane su u ponedeljak ujutro nakon što je nekoliko obrazovnih ustanova na službene adrese elektronske pošte dobilo dojavu da je podmetnuta bomba.

Odmah po dobijanju informacije o postavljenim bombama, crnogorsko ministarstvo obrazovanja preporučiloje da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste Upravu policije Crne Gore.

“Imajući u vidu da smo i u prethodnom periodu imali prilike suočiti se s dojavama ove vrste, koje su, na sreću, bile lažne, ministarstvo apeluje na smireno i pribrano postupanje svih građana, kao i u prethodnim slučajevima”, saopšteno je iz ministarstva. 

Iz crnogorske policije medijima u Podgorici rečeno je da se preduzimaju sve aktivnosti iz njihove nadležnosti “u odnosu na predmetne dojave i čini se sve u cilju zaštite bezbjednost svih učenika i građana”.

Dojava o bombama već je jednom, u aprilu, ispraznila crnogorske škole. Pokazalo se da je lažna, podsjeća Hina.

U Podgorici je za ponedeljak najavljen protest pristalica opozicije, koji se protive usvajanju zakona o predsjedniku Crne Gore, kojim bi se smanjila ovlaštenja aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića. Oni su najavili da će kolonama atutomobila blokirati uži centar glavnog grada. 

Istovremeno, u crnogorskoj skupštini, pored ponovnog glasanja o zakonu o predsjedniku, počinje i rasprava o izboru sudija Ustavnog suda.

(Fena)