Od srijede: Počela naplata javnih parkirališta u nekoliko kvartovskih područja

Naplata javnih parkirališta počela je od srijede u kvartovskom području koje je omeđeno ulicama Dr. Ante Starčevića, Kneza Višeslava, Tina Ujevića i Alekse Šantića. Područje je u Gradu Mostaru poznato kao „Centar 2″ i “Centar 3“, saopšteno je iz JP „Mostar Parking“ d.o.o. Mostar.

Uz to, od srijede je počela i naplata javnih parkirališta u kvartovskom području koje je omeđeno ulicama Kralja Tomislava, Stjepana Radića i Kralja Petra Krešimira IV. Područje je u Gradu Mostaru poznato kao „Staro Veležovo“ ili „Strelčevina“.

Oba ova područja nalaze se unutar Parking Zone II, te je vertikalna signalizacija uz parking automate već postavljena. Sve lokacije parking automata u Gradu Mostaru mogu se pronaći na službenoj stranici JP „Mostar Parking“ d.o.o. Mostar.

Naplata javnih parkirališta počinje i u kvartu koji je omeđen ulicama Kralja Zvonimira, Kralja Tvrtka, Stjepana Radića i Kralja Tomislava. Područje je to od Srednje mašinske škole “Faust Vrančić” i nekadašnjeg Đačkog doma. Vertikalna signalizacija uz parking aparat je već postavljena.

Preko puta ovogkvarta, s lijeve strane ulice Kralja Zvonimira (smjer kretanja od raksrsnice ulica Kralja Zvonimira i Kralja Tvrtka) takođe počinje naplata javnih parkirališta, te je vertikalna signalizacija uz parking aparat već postavljena.

Oba područja se nalaze unutar Parking Zone I. Sve lokacije parking automata u Gradu Mostaru mogu se pronaći na službenoj stranici JP „Mostar Parking“ d.o.o. Mostar.

Cijene parkinga na javnim parkiralištima u Zoni I su:

Satna parking karta – 1,50 KM

Dnevna parking karta – 20,00 KM

Povlaštena mjesečna parking karta – 25,00 KM

Povlaštena godišnja parking karta – 225,00 KM

Cijene parkinga na javnim parkiralištima u Zoni II su:

Satna parking karta – 1,00 KM

Dnevna parking karta – 15,00 KM

Povlaštena mjesečna parking karta – 15,00 KM

Povlaštena godišnja parking karta – 13,00 KM

Svoje povlaštene parking karte mogu se kupiti u prostorijama preduzeća JP „Mostar Parking“ d.o.o. Mostar na Bulevaru (preko puta Doma zdravlja). Za prvu kupovinu povlaštene parking karte, potrebno je priložiti kopiju saobraćajne, potvrdu o prebivalištu (ne stariju od 6 mjeseci) te popuniti obrazac, koji se može preuzeti sa stranice ili u prostorijama preduzeća. Saobraćajna mora glasiti na isto fizičko lice kao na potvrdi o prebivalištu.

(NovaSloboda.ba)