Doček Nove godine u Hercegovini: Šta se sve nudi i po kojim cijenama

Brojni Hercegovci dočekaće Novu godinu u restoranima i kafićima i u odnosu na prethodne godine po nešto višim cijenama, a za one “plićeg” džepa Grad Mostar organizuje javni doček uz pjevača Željka Bebeka.

Restoran Tenis Mostar obećava dobar provod, goste će u Novu godinu uvest domaći muzičar Marko Vlaho & Denirom band, a cijena po osobi je 130 maraka. Kako se saznaje, ovaj restoran zadnjih 12 godina organizuje novogodišnji doček, a cijene u odnosu na prethodnu godinu su za 10 maraka skuplje jer je, kako kaže osoblje restorana, sve poskupjelo.

Muzika uživo uz “Primorac bend” u ponudi je restorana “Del Rio” u Mostaru, a doček je u odnosu na prošlogodišnju godinu, takođe, veći za 10 posto, odnosno po cijeni od 140 maraka. Odaziv je veliki, a uz domaće, zainteresovanost je, ističu, velika i gostiju iz Dalmacije.

Novogodišnje večeri neće biti organizovane u većini mostarskih hotela.  

U Širokome Brijegu piće, večera i šampanjac u ponoć za 90 maraka u ponudi je hotela “Park”, a goste će u novogodišnju noć uvesti “Ivica & Sanja”. Po riječima osoblja tamošnjeg restorana, zainteresovanost je velika kako domaćih tako i gostiju iz regije.

Za one malo skromnijeg džepa, novogodišnja večera u jotelu “Jablanica” u Jablanici iznosi 65 maraka, a gosti će Novu 2023. dočekati uz takmičara “Zvijezda možeš biti ti” i “Zvezde Granda” Mostarca Adnana Jerlagića.

Za ljubitelje zimskoga ugođaja i ove godine održaće se veliki zimski party, Blidinje Zima Fest.

Zabava će se odvijati u velikom šatorskom objektu pored skijališta u Parku prirode Blidinje s bogato uređenim interijerom, osiguranim grijanjem, te vrhunskom produkcijom i ugostiteljskom ponudom, poručuju organizatori.

Rezervacije su u toku, a Festival će službeno započeti 30. decembra i trajaće do 1. januara.

Posjetiociće imati priliku uživati u izvošenjima regionalnih zvijezda, pa će prvu veče posjetioce zabavljati Jole te DJ. Drugi dan Festivala, na doček Nove 2023.godine nastupiće Aleksandra & Matrix band, takođe uz podršku DJ-a, dok će treće večeri posjetioce zabavljati legendarni Željko Samardžić i Bane Mojićević.

Cijene ulaznica po večeri su 30, odnosno 35 maraka, pa je za tri večeri potrebno izdvojiti 100 maraka.

Za sve one koji se još uvijek nisu odlučili gdje će dočekat Novu godinu ili nemaju mogućnosti izdvojiti novac za tu veče, Grad Mostar organizuje javni doček.

Program će otvoriti grupa Gabriel, a Mostarke i Mostarce u Novu godinu uvešće Željko Bebek. Prvog dana Nove godine, nastupiće Adi Šoše i grupa Twist.

Organizatori su mišljenja da će Mostar i ove godine biti vrlo poželjna destinacija za novogodišnji provod.

Naime, javni doček Nove godine u Mostaru je prošle godine okupio više od 12 hiljada posjetilaca, među kojima je, uz građane Mostara i okolnih mjesta, bio i veliki broj domaćih i stranih turista.

Svi smještajni kapaciteti u Gradu na Neretvi su bili popunjeni, a tome se ugostitelji i hotelijeri nadaju i ove godine.

(Fena)