Senzacionalna Elle!

Mega model Elle Macpherson (58) je bez obzira na godine, bila ostala “The Body”. Na instagramu je pokazala ravan stomak i duge noge (1,10m), a u intervjuu je otkrila tajne njene ljepote i senzacionalnog izgleda.

U naslovu i popratnom intervjuu ona objašnjava šta joj je najvažnije u životu- Svjesnost: „Sa vježbama disanja i meditacije svaki dan vodim računa o svom umu, tijelu i duhu“, rekla je Macpherson.

Macpherson je u časopisu “Body and Soul” podijelila i druge tajne svog stila života. Shodno tome, joga ili četvorominutni trening Zach Bush je, takođe, na njenom jutarnjem programu. Prije toga, popije vodu sa sokom od limete, zatim matchu.

Uveče dan završava u svojoj infracrvenoj sauni, nakon čega slijedi hladan tuš.

“Ovo je odlično za detoksikaciju, jačanje imuniteta, limfnu podršku i opuštanje”, oduševljeno priča Macpherson.

Nakon toga, slijedi određeni čaj za spavanje. U krevetu manekenka izvodi i mali ritual.

“Stavim ruke na solarni pleksus, razmišljam na čemu sam zahvalna tog dana i utonem u miran san”, kaže ona,

Macpherson, koja je vegan, takođe, komentariše i njenu ishranu. Shodno tome, kupuje samo na sedmičnoj pijaci, a omiljena hrana joj je miso supa od gljiva sa japanskim slatkim krompirom po receptu dr. Sara Siso.

Začudo, kada je u pitanju vježbanje, “The Body” nema striktan raspored treninga.

 “Biram aktivnosti koje me vode na svježi zrak, što bliže prirodi – planinarenje, biciklizam, plivanje ili samo sjedenje na suncu. Nemam plan – idem s Flowom, ali idem”, kaže Elle.

(promi)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)