Šampion srca

Iako je od finala Svjetskog prvenstca u fudbalu već prošlo neko vrijeme, priče oko zvijezdi proteklog prvenstva Lionelu Messiju ne prestaju. Ovog puta, o njemu, kao porodičnom čovjeku.

Kada je svijet malog magičnog driblera sa poremećajem rasta (jedva 1,40 metara kao 13. godišnjak) još nazivao “buhom”, njegova osećanja prema njoj su bila ogromna…

Nakon što je trijumfovao na svom petom (i posljednjem) Svjetskom prvenstvu, argentinski nacionalni heroj Lionel Messi (35, sada 1,69 m – zahvaljujući hormonima rasta) sada je postao titan.

U predvečerje svoje svjetske karijere i dalje gori za ženom, kojoj je obećao ljubav još kao tinejdžer.

Mesi je 2000. godine svojoj Antoneli (34) napisao: „Jednog dana bićemo par.“ I održao je riječ. Postali su par. bez skandala. Happy.

To su postali 2007. godine. Da riječ su izgovorili 2017. godine. Sada imaju tri sina: Thiago (10), Mateo (7) i Ciro (4). Sretna porodica kao u slikovnicama.

Mali “Romeo i Julija” sa porodicama italijanskog porijekla. Klan modela (25 miliona fanova na Instagramu) i Mesijevi rođaci smatraju se neprijateljima.

Na Mesijevom mega vjenčanju u kazinu, njegova majka Celia (62) pojavila se u bijeloj svadbenoj boji! To zapravo nije moguće. Ali, ovdj je uspjelo. A kada je osvojio Svjetsko prvenstvo, bila je prva koja mu je čestitala. Od nje je čak preuzeo i njenu ljubav prema tetovažama (ukupno 18, uključujući i mamin portret).

Mesi, porodični čovjek.

Uprkos XL bankovnom računu (procijenjenom na 600 miliona eura), luksuznim nekretninama (uključujući Barselonu, Ibizu, Argentinu) i životu na jet setovima (privatni avion, čarter jahta), vrijeme sa voljenima mu je najdragocjenija stvar na svijetu. On voli i živi sa svojom porodicom, i daleko od fudbalskog terena.

“Naravno da volim fudbal i živim za njega, ali mi je moja porodica iznad svega!”, kaže Messi.

Sada je postigao sve. Lionel Messi je svjetski prvak. Nakon svih trofeja i trijumfa koje je superzvijezda već skupio u proteklih nekoliko godina, konačno je postigao i svoj veliki cilj.

Usrećio je sebe, čitavu naciju i svoju porodicu.

Tako je mali Lionel postao veliki svjetski šampion srca.

(bild)

Lj. G.

(Novasloboda.ba)