Sastanak “Osmorke” počeo u zgradi Gradske uprave Zenica

U sjedištu Gradske uprave Zenica, nešto iza 11 sati, počeo je sastanak stranaka “Osmorke”, koji je prvobitno bio najavljen da će se održati danas u Konjicu.

Domaćin ovom sastanku je gradonačelnik Zenice i predsjednik BHI-KF, Fuad Kasumović, a u zgradu zeničke Gradske uprave ušli su i predsjednici stranaka: Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (NS), Nermin Ogrešević (NES), Samir Efendić (Stranka za BiH), Damir Marjanović (Za Nove Generacije), Elzina Pirić (PDA)…

Sastanku prisustvuju i državni zaposlanici Denis Zvizdić (NiP), Aida Baručija (BHI-KF), Jasmin Emrić (NES), federalni poslanik i generalni sekretar SDP-a Elvir Karajbić, Mirsad Kukić (PDA)…

Niko od učesnika ovog sastanka nije bio raspoložen za davanje izjava prije sastanka, a samo je Nikšić najavio da će se “razgovarati o svemu”.

Sastanak je sazvan nakon istupa Efendića i Ogreševića, koji su tražili da se prekinu razgovori s SNSD-om i Miloradom Dodikom zbog usvajanja Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je drugi put usvojila entitetska skupština RS-a. Pomenuti je zakon već jednom proglašen neustavnim. 

(Fena)