Dobar nastup brzoklizača Tarika Omeragića na takmičenju u Dresdenu

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić nastupio je na državnom prvenstvu Njemačke, koje je održano od 7. do 8. januara u Dresdenu. Pored Tarika i reprezentativaca Njemačke, na ovom takmičenju učestvovali su i prvi timovi Belgije i Češke.

U konkurenciji 20 najboljih seniora iz navedenih zemalja, Tarik je imao dobar nastup. Na 1500 m, u superfinalu zauzeo je treće mjesto, a u trci na 500 m bio je sedmi sa postavljenim novim državnim rekordom u vremenu 42.196 sek. Na 1000 m, u četvrtfinalu je pao. Zbog toga je imao nešto lošiji rezultat i bio je 11. U ukupnom plasmanu naš reprezentativac je zauzeo 4. mjesto.

Tarik Omeragić nakon Dresdena odlazi u Gdanjsk (Poljska), gdje će, od 13. do 16. januara, nastupiti na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju.

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Ermin Raščić i Nedim Muzaferović, nastupili su na ISU Chellenge-Panonnia Open, koje je održano od 6. do 8. januara u Budimpešti (Mađarska).

U konkurenciji 50 takmičara iz 10 zemalja, naši reprezentativci su imali solidan nastup. Ermin Raščić je kao Junior A, u ukupnom plasmanu zauzeo 17. mjesto i postavio lični rekord na 500 m, dok se Nedim Muzaferović, Junior B, plasirao na 30. mjesto.

Ermin Raščić nastavlja pripreme u Budimpešti, a od 26. do 30. januara nastupiće na Svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju u Dresdenu (Njemačka).

(NovaSloboda.ba)