Marko Bošnjak predstavlja “Spokojan” pjesmu i spot koji ostavljaju bez daha

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike i kritke, talentovani mladi pjevač Marko Bošnjak predstavlja “Spokojan” – pjesmu i video spot koji ostavljaju bez daha.

Pjesma “Spokojan” sadrži etno elemente u eskperimentalnom i modernom aranžmanu, za koji su zaslužni Markovi dugogodišnji saradnici Vlaho Arbulić i Mihovil Šoštarić (Lockroom).

“Pjesma me na prvu osvojila i cijenim Vlahin pristup u kome 0sluša0 moju životnu priču i pretače je u muziku. Tekst je ozbiljnije naravi i prožet je raznim metaforama, te se veselim vidjeti na koji će način svaki pojedinac interpretirati značenje pjesme za sebe”, rekao je Marko.

Raskošnu pjesmu prati jednako raskošan spot, koji je sniman na lokacijama u okolini Prozora-Rame i Ramskog jezera, što je za Marka posebno značajno, jer je riječ o njegovom rodnom kraju.

“Oduvijek sam imao želju snimiti spot na Ramskom jezeru, te kroz muziku i umjetnički izraz sa sobom trajno povezati i promovisati svoj rodni kraj. Smatram da ima ogroman potencijal, pogotovo za  prekrasne filmske kadrove koji će dodatno podići pjesmu i dati joj novu dimenziju. Snimljenim kadrovima sam i više nego zadovoljan, te sam iznuzetno ponosan na cijeli tim koji je odradio vrhunski posao”, otkrio je.

Ovaj, za Marka do sada najintimniji spot, režirala je Vedrana Vukojević, koja je inspiraciju pronašla u bezvremenskom klasiku “Orkanski visovi”  Emily Brontë.

“Neposredno prije nego što sam dobila poziv od Vlahe za Markov spot sam završila s čitanjem ‘Orkanskih visova’, spisateljice Emili Bronte, sad s velikom distancom vidim da su Marko i Anja na početku spota bili moja interpretacija djetinjstva Heathcliffa i Catharine, njihovog bijega u prirodu i ljubavi. Spot za pjesmu “Spokojan” je u svakom smislu poseban i za mene kao rediteljicu značajan. Tokom trajanja priprema i samog snimanja se konstantno osjećala Markova ambivalentnost povodom snimanja na Ramskom jezeru, za njega je to bilo jako intenzivno i emotivno, značilo je povratak na mesto gdje je sve počelo i potpunu ogoljenost. Marko se herojski ponio i dokazao da i u ledenoj vodi zna da pjeva. Zahvalna sam producentu Vlahu Arbuliću, Marku i cijeloj ekipi na potpunom povjerenju i slobodi, režija teško funkcionira bez toga, jer dolazi do blokade u kreativnosti i cjelokupnoj viziji”, ispričala je Vedrana..

https://mega.nz/file/VBtiXb4S#APGJVKm4n-5REvSQwcIMmAxpA3n9FQwEacLJU4T4Lxw

Vedrana je dala sve od sebe da Markove emocije pretoči u u sliku, a kako ona sama kaže to je uspjela “zajedno s direktorom fotografije Dušanom Grubinom,  kostimografkinjom Anom Nikačević, producenticom Anom Badurinom, kasnije smo ih uskladili u montaži s montažerom Stefanom Rokvićem i obojili s koloristom Nikolom Marinkovićem.

“Plesači Marija Lora Kolar i Filip Likić su svojom snagom i talentom uspokojili Marka, zajedno sa modelom Anjom Polić. Moram spomenuti i građane Prozora i Markovu porodicu koji su nas lijepo ugostili i puno nam pomogli prilikom obilaska i kasnije tijekom snimanja. Marko Bošnjak me inspirira i motivira, nadam se da ćemo još surađivati u budućnosti”.

http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Singlovi_2023/Marko_Bosnjak_-_Spokojan.mp3.zip

(NovaSloboda.ba)