Selimović: Tradicionalni izbor sportiste godine stimulans za sportiste

Sportski savez u Bosni i Hercegovini će 27. januara u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu organizovati 78. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2022. godinu u BiH.

Tradicionalni Izbor najboljih se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a danas je u prostorijama USD Bosna održana i sjednica žirija pod predsjedavanjem Nihada Selimovića.

“Ovaj tradicionalni izbor je, prije svega, stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Svi znamo koliko naši sportisti imaju slabu, skoro nikakvu podršku, ali su ipak bili i ostali naši najbolji ambasadori. Ove godine bićemo u Konjicu, tako da ćemo nastaviti i ovu tradiciju, da ovu svečanu manifestaciju održavamo širom BiH”, rekao je Selimović.

Priznanja će biti dodijeljena za: najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji, najuspješnijeg sportistu u ženskoj konkurenciji, najuspješniju ekipu u muškoj konkurenciji, najuspješniju ekipu u ženskoj konkurenciji, najuspješniju državnu selekcija ili ekipu (sportske igre), najuspješnijeg trenera, najuspješnijeg sportistu studenta, najuspješniju juniorku i najuspješnijeg juniora, top 10 najboljih sportista u BiH – vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine, nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”. Biće dodijeljena i posebna priznanja: “Mirza Delibašić”, Nagrada za životno djelo, za fair play, priznanje Ambasador sporta, Nagrada za naučno-istraživački rad, Nagrada za publicistički rad, novinarsku djelatnost – Nagrada “Boro Glušac”, Sportske nade…

Pokrovitelj Izbora je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

(Fena)