Umrla Lisa Marie Presley, jedina kćerka kralja rock’n’rolla

Lisa Marie Presley (54), glazbenica i jedina kćerka kralja rock’n’rolla Elvisa Presleya, umrla je u četvrtak nakon što je hitno prevezena u bolnicu u Los Angelesu zbog srčanog zastoja.

“Teška srca moram podijeliti razornu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie”, rekla je njena majka Priscilla Presley, prenose američki mediji.

Njena majka nije govorila o detaljima o mogućem uzroku smrti. Pozivajući se na izvor blizak Lisi Marie Presley, TMZ je izvijestio da je zvijezda pronađena bez svijesti u svojoj spavaćoj sobi u četvrtak ujutro.

Lisa Marie Presley rođena je 1968. godine i vlasnica je očeve vile Graceland u Memphisu, popularne turističke atrakcije. Imala je devet godina kada je Elvis umro od srčanog zastoja u Gracelandu 1977., u dobi od 42 godine.

Njena muzičkaa karijera započela je debitantskim albumom To Whom It May Concern iz 2003. godine. Slijedio je album “Now What” iz 2005. godine, a oba su dospjela među 10 najboljih na Billboardovoj listi albuma 200. Treći album, “Storm and Grace”, objavljen je 2012. godine.

(Fena)