Hadžibegić izabrao stručni štab

Selektor fudbaklske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić dobio je saglasnost da izabere članove stručnog štaba.

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

“Obavio sam razgovor sa svima i nema dileme ovo je jedan kompetentan stručni štab. Nisam ranije želio govoriti o imenima, dok prvo s njima ne pričam. Lako smo se dogovorili i svi su sa zadovoljstvom prihvatili da budu dio ove priče. Siguran da ćemo zajedno tražiti najbolja rješenja za utakmice ili neke specifične situacije”, naglasio je Hadžibegić.

Selektor je dodao da planira da, čim završi obilazak i razgovor s igračima, održi i jedan radni sastanak sa članovima stručnog štaba.

“Znam da svi sa puno ambicija, odgovornosti i želje ulazimo u ovaj posao, te da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobru atmosferu u i oko reprezentacije i ostvarimo cilj koji je pred nama”, zaključio je selektor.

(Fena)