Zbog hakiranja, pokrenuta nova Facebook stranica Grada Mostara

Iz Grada Mostara u petak su izvijestili kako su početkom godine pokrenuli novu Facebook stranicu, koja nosi naziv “Službeni profil Grada Mostara” nakon što im je prethodna stranica bila hakirana i nedostupna od 16. novembra prošle godine.

“S ciljem dvosmjerne komunikacije s građanima Mostara i zainteresovanom javnošću, Grad Mostar je pokrenuo Facebook stranicu. Stranica je u kratko vrijeme privukla veliku pažnju, ali je, nažalost, nedostupna od 16. novembra”, navodi se u saopštenju.

Ističu kako je prilikom hakiranja za administratora stranice postavljena osoba s lažnim profilom, koja nije ovlaštena za kreiranje sadržaja.

“Sporni profil je prijavljen Facebooku u nadi kako ćemo uspjeti vratiti objavljeni sadržaj i vratiti ovlaštenja za kreiranje novog. Ali, uprkos brzoj reakciji i angažovanju stručnih osoba iz ove oblasti, Facebook nam nije omogućio povratak pristupa stranici”, stoji u saopštenju.

Stoga su, kako dalje kažu iz Grada Mostara, početkom ove godine pokrenuli novu Facebook stranicu, koja nosi naziv “Službeni profil Grada Mostara”.