Potpis ugovora sa korisnicima granta “Pokreni svoj posao” sa područja Mostara

U Vijećnici Grada Mostara u ponedeljak, u 9 sati, biće upriličeno potpisivanje ugovora sa korisnicima granta „Pokreni svoj posao“ sa područja Grada Mostara, u okviru projekta „LiNK-ujmo se radi podrške novim biznisima – LiNK4StartUps“.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz LINK-a, biće predstavljen program podrške, te upriličiti zvanično potpisivanje ugovora sa korisnicima grant sredstava koji će pokrenuti vlastite biznise. Pored finansijske podrške, za novoosnovane biznise je predviđena i mentorska podrška tokom prve godine poslovanja koja se pokazala kao najizazovniji period

za opstanak malih biznisa.

Prisutnima će se obratiti dr.sc. Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara i Alisa Gekić, direktorica Udruženja LiNK Mostar

Konferencija se organizuje u okviru implementacije projekta „LiNK4StartUps“, koga u partnerstvu implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK, Grad Mostar, Grad Konjic, opština Prozor –Rama, Služba za zapošljavanje HNK-a, Ekonomski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar, RadIN d.o.o. Mostar i Eurosjaj d.o.o. Konjic.

Projekat “LiNK4startUps“ se provodi u okviru programa „EU4BusinessRecovery – COVID-19 Investment Response“ koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi UNDP u partnerstvu sa GIZ i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

(NovaSloboda.ba)