Kosovska policija o incidentu u kome je pretučen maloljetni Srbin

Kosovska policija oglasila se o incidentu, koji se dogodio u nedelju u Suvom Dolu, u kome su četvorica Albanaca pretukla maloljetnog Srbina Lazara Milutinovića (15).

U objavi policije nema podatka da su Milutinovića napali Albanci, jedino da je maloljetna osoba prijavila da je fizički napadnuta od četiri osobe.

“Dana 22. januara 2023. godine Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici prijavljen je slučaj s elementima krivičnog djela laka tjelesna povreda. Prema riječima maloljetnog građanina Kosova, podnosioca prijave, oko 05,15 sati, dok je bio na putu u selu Suvi Do, fizički su ga napale četiri osobe. Povodom ovog slučaja, policijski istražioci preduzimaju istražne radnje u cilju identifikacije ihapšenja osumnjičenih”, navodi se u saopštenju policije.

Kako je ranije javio Kosovo online, maloljetni Lazar Milutinović izjavio je da je pretučen od četvorice Albanaca.

“Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumio, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bježim od njih, ali su me sustigli, uhvatili i onda su me šutirali i udarali gde su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne”, rekao je maloljetni Milutinović.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo je navela da se napad dogodio na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama.

(Fena)