Dženaza Almiru Raščiću 27. januara, u Goraždu Dan žalosti

Dženaza Almiru Raščiću, bivšem fudbaleru iz Goražda, koji je nakon desetodnevne borbe za život preminuo u ponedeljak na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), biće klanjana u petak, 27. januara u 15 sati na gradskom mezarju Kolijevke. U isto vrijeme, u Sinan-begovoj džamiji u Goraždu biće proučen tevhid.

Porodica, prijatelji i građani Goražda od Raščića će se oprostiti i na komemoraciji koja će povodom njegove smrti biti organizovana u velikoj sali Centra za kulturu, a odlukom Vlade Bosanskopodirnjskog kantona i gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića, 27. januar biće proglašen Danom žalosti.

Tridesetdevetogodišnji Almir Rašćić preminuo je od posljedica povreda zadobijenih u napadu 13. januara, kada je, u momentu dok se kretao prema automobilu na parkingu stambene zgrade gdje je živio, upucan u glavu.

Na rasvjetljavanju slučaja ubistva koje je potreslo i uznemirilo sve građane Goražda intenzivno radi kantonalno tužilaštvo u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi pronašlo počinioce ovog zločina. 

Almir Raščić je bivši fudbaler Željezničara, Goražda, Veleža, Olimpika i Azota.

(Fena)