SDP Mostar: Dok Kordić proziva antifašiste, batinaši Rade Bošnjaka siju strah ulicama Mostara

Izjava Maria Kordića kojom je osuo paljbu po svima koji su na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru odali počast borcima za osloboenje Mostara od Hitlerovih i Pavelićevih fašista je sasvim očekivana. Ako je neko u početku Kordićevog mandata gajio nadu da će on iskoračiti iz šina politike HDZ-a, danas je svima jasno da ju je isti samo upakovao u ljepši celefon, stoji u saopštenju Gradsog odbora SDP Mostar.

“I dok Kordić u antifašistima vidi napad na ‘multikulturalnost i slobode’ Mostara, batinaši njegovog stranačkog kolege, bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja, Rade Bošnjaka premlaćuju naše sugrađane, koji su se drznuli razotkriti višemilionski kriminal kadrova HDZ-a.

Budući da je Bošnjak u ratu obavljao dužnost načelnika Opštinskog stožera HVO-a Mostar u periodu kada je ova vlast miniranjem Partizanskog-spomen groblja ‘promicala slobode’ ulicama Mostara, izgledno je očekivati da mu Kordić za svoja remek dijela uruči povelju grada za promicanje multikulturalnosti i sloboda”, navodi se u saopštenju GO SDP-a Mostar.

(NovaSloboda.ba)