TKD Student domaćin državnog prvenstva u taekwondou

Taekwondo klub Student iz Mostara ovogodišnji je domaćin Državnog prvenstva u taekwondou. Takmičenje će se održati  u disciplinama kyorugi (borbe) u kategorijama seniore/seniorke, mlađe kadete/mlađe kadetkinje) i poomsae (forme) u svim uzrasnim kategorijama. Turnir je bodovnog karaktera za ulazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Državno prvenstvo održaće se 11.marta 2023.godine u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru, a organizator takmičenja je Državni taekwondo savez BIH uz domaćinstvo  TKD Studenta. Očekuje se dolazak više od 300 takmičara u Mostar.

Inače, TKD Student mlad je studentski sportski kolektiv, nastao pod okriljem Studentskog centra Mostar. Članove kluba čine studenti stanari Studentskog centra kojima je Centar  osigurao sve uslove potrebne za rad i razvoj kluba. Aktivnim članovima kluba koji stiču rezultate i napreduju, Centar je osigurao i besplatan smještaj u Centru  i besplatne školarine na fakultetima. Članovi kluba su ovu priliku itekako shvatili ozbiljno i danas su među najboljim taekwondo borcima u državi, dobitnici mnogobrojnih državnih medalja i priznanja, pa tako članice kluba Lucija Bašić i Martina Grubišić nose titule prvakinja države u formama, dok je Lucija Bašić proglašena i najboljom formašicom BIH na prošlogodišnjem Državnom prvenstvu.

TKD Student ima iza sebe već jedno domaćinstvo u Mostaru, a to je organizacija Otvorenog prvenstva Herceg Bosne u novembru, gdje je ugostio čak 260 takmičara, te dobio pohvale za organizaciju turnira. Sigurni smo kako će i ovo domaćinstvo koje je jedno od najvažnijih natjecanja u 2023.godini biti na vrhunskom nivou i gradu Mostaru donijeti još jednu odličnu sportsku priču. Već nakon prvenstva, klub priprema još jednu vrhunsku sportsku priču o kojoj će javnost vrlo brzo biti upoznata.

(NovaSloboda.ba)