„Njena priča- Herstory“ u ponedeljak u Gradskoj vijećnici Mostara

Inicijativa građanki/na Mostara organizuje događaj pod nazivom „Njena priča-Herstory“, a kojim obilježava Međunarodni dan žena. Događaj će se održati u ponedeljak 6. marta u 18 sati u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Na događaju će biti prikazan kratki film o (Ne)Vidljivim ženama, koje su do sada predstavljene u sklopu projekta „Nevidljive žene iz prošlosti i sadašnjosti Mostara i Hercegovine“ podržanim od strane fondacije Kvinna till Kvinna.

“U našem društvu je dalje je prisutna diskriminacija u kontekstu nejednakog priznavanja ženskog doprinosa, vidljivosti i rada, a da bismo to spriječili potrebno je da jačamo kolektivnu kulturu sjećanja.Kratkim filmom o (Ne)vidljivim ženama nastojaćemo skrenuti pažnju javnosti u povodu Dana žena na sve žene koje smo zaboravili“, poručuju iz Inicijative građanki/na Mostara.

Inicijativa građanki/na Mostara će i u narednom period pričati, govoriti i javnosti prezentirati uspješne žene Mostara, ali i Hercegovine i na taj način skrenuti pažnju javnosti na važnu ulogu žene u našem društvu.

(NovaSloboda.ba)