Skandalozno suđenje Gigovića u Trebinju, Željezničar bolji od Slobode, Velež slavio protiv Borca

Navikli smo da već duže vrijeme gledamo skandalozna suđenja na terenima Premijer lige BiH, ali ovo što je danas u Trebinju viđeno od strane Miloša Gigovića iz Gradiške, koji je sve činio da Leotar dođe do pobjede protiv Igmana, prešlo je sve granice. Postavlja se pitanje ima li u FS BiH iko normalan i pošten da stane u kraj Zeljkoviću i njegovim slugama, koji sve čine da bh fudbal bace na koljena.

Gigović je protiv Igmana svirao dva nepostojeća penala, od kojih je jedan realizovan, podijelio je Konjičanima šest žutih i dva crvena kartona, a zbog skandaloznog suđenja, fudbaleri Igmana željeli su u 94. minuti da napuste teren.

Gigović je iz igre isključio Bešagića i Velića, a u 94. minuti dosudio je drugi penal za domaće, ali je golman Ćeman uspio da odbrani udarac s bijele tačke.

Leotar je poveo golom Handžića u 58. minuti, a Ramić je, tri minuta kasnije, uspio da izjednači.

Fudbaleri Željezničara pobijedili su danas u Sarajevu tuzlansku Slobodu sa 1:0, u susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je tako došao do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, a strijelac jedinog gola bio je Nedim Mekić u 20. minuti iz penala.

Velež je u derbiju kola bio bolji od Borca. Rođeni su zabilježili minimalnu, ali sasvim zasluženu pobjedu, a gol odluke postigao je Vehabović u 73. minuti.

(NovaSloboda.ba)