Na prodaju imovina Montenegro Airlinesa

Stečajni upravnik Montenegro Airlinesa (MA) Milan Radulović objavio je u ponedeljak oglas za prodaju imona eura.

Prvi put je oglašena prodaja pet aviona tipa Fokker 100, čija se cijena kreće od 170.000 eura do 1,05 miliona. Avioni, koji se nalaze na aerodromu Golubovci, prodaju se pojedinačno, dok se sva ostala imovina prodaje u cjelini. Prvi put se prodaje i kancelarijski namještaj i inventar iz poslovnice bivšeg nacionalnog avio-prevoznika u Podgorici i zgrade “Starog tornja” u Golubovcima, po ukupnoj cijeni od 8.539 eura.

Oglašena je prodaja četiri motora aviona Fokker 100 za 1,2 milona eura. Inventar i oprema službe keteringa bivše avio-kompanije prodaje se za 97.238 eura. Računari i računarske komponente prodaju se, bez pripadajućih hard diskova, po cijeni od 10.245 eura.

Prodaje se, kao cjelina, 41 putničko i teretno motorno vozilo, po ukupnoj cijeni od 180.204 eura.

Ponude se dostavljaju od danas, a biće otvorene do 6. aprila u Privrednom sudu. Pravo na dostavljanje ponuda imaju sva pravna i fizička lica iz zemlje i inostranstva, koja uplate depozit u iznosu od 10 posto početne cijene.

Radulović je izabran za stečajnog upravnika MA u septembru prošle godine i ovo je prvi oglas za prodaju imovine bivšeg avio-prevoznika koji je objavio, prenosi Radiotelevizija Crne Gore. 

(Fena)