Više mrtvih i ranjenih u pucnjavi u centru Jehovinih svjedoka u Hamburgu

Najmanje šest ljudi je ubijeno i više ranjeno u pucnjavi u centru Jehovinih svejdoka u Hamburgu. Policija navodi da je jedan napadač „moguće“ mrtav. Motiv zločina za sada nije poznat.

Pucnjava se dogodila oko 21 sat u „Dvorani Kraljevstva Jehovinih svjedoka“ u hamburškoj četvrti Groß Borstel.

“Svi mrtvi imaju povrede od vatrenog oružja”, izjavio je glasnogovornik policije, ali nije potvrdio tačan broj žrtava. Mediji prenose da je najmanje šestoro mrtvih i da ima više ranjenih, prenosi DW. 

Policija je o napadu obaviještena oko 21,15 sati i vrlo brzo je bila na lica mjesta, jer su „slučajno bili vrlo, vrlo blizu“, rekao je glasnogovornik.

Nakon što su stigli na mjesto zločina i u prizemlju zatekli ljude s očiglednim povredama od vatrenog oružja, čuli su pucanj s gornjeg sprata i na spratu su pronašli smrtno ranjenu osobu.

“Taj je možda bio počinilac”, rekao je glasnogovornik i ujedno dodao kako nema naznaka da je taj čovjek bio u bijegu.

Vjerovatno je da je počinilac bio ili u zgradi ili među mrtvima, naveo je predstavnik policije i dodao da policija na licu mjesta nije morala upotrijebiti vatreno oružje.

“Prema trenutnom stanju stvari, pretpostavljamo da se radilo o jednom počiniocu”, objavila je nešto kasnije hamburška policija na Twitteru.

(Fena)