Crna Gora: U martu prokrijumčareno oko 850 kilograma marihuane u susjedne države

Pripadnici hrvatske i srpske policije otkrili su od početka marta ove godine oko 850 kilograma marihuane koja je preko Crne Gore prokrijumčarena u susjedne države.

Riječ je o tri akcije od koji su dvije provedene u Hrvatskoj, a jedna u Srbiji, a droga je otkriven nakon što je pomoćnik direktora Uprave policije za sektor granične policije Dragan Klikovac razriješen dužnosti.

U Zagrebu je početkom marta uhapšen državljanin Crne Gore R. V., u čijem kombiju je nađeno 250 kilograma marihuane i određena količina novca. Crnogorac je uhapšen kod naplatne kućice Lučko prilikom redovne kontrole saobraćaja.

Pripadnici policije Srbije u Prijepolju su zaplijenili više od 541 kilograma marihuane i uhapsili M .Đ. (36), koji je upravljao kamionom, u kome je nađena droga. Policija je na graničnom prelazu Gostun, na ulazu iz Crne Gore u Srbiju, prilikom kontrole kamiona-cisterne crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru našla 500 paketa marihuane.

Državljanin Crne Gore, star 22 godine, uhapšen je u akciji hrvatske policije zbog sumnje da je planirao prokrijumčariti 55 kilograma marihuane. Utvrđeno je kako je preksinoć u Republiku Hrvatsku ušao ilegalno iz smjera Crne Gore, pješice preko brda Košare, nakon čega je unajmio vozilo kojim je drogu namjeravao prevesti u zemlje Zapadne Evrope.

Zbog ilegalnog prelaska državne granice, osumnjičeni državljanin Crne Gore je prekršajno sankcionisan i zbog sumnje da je švercovao drogu odveden je u istražni zatvor.

Kako javlja Radiotelevizija Crne Gore, postavlja se pitanje šta preduzima crnogorska policija i kakve su kontrole na granicama prilikom izlaza iz Crne Gore.

(Fena)