Stipendija za dječaka Benjamina Mehanovića koji je skupljao novac za žrtve zemljotresa

Dječak Benjamin Mehanović, koji je svojim nesebičnim zalaganjem i prodajom čaja na ulici prikupio značajna sredstva i uplatio ih za pomoć žrtvama razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji, danas je dobio stipendiju koju mu je dodijelila Fondacija za razvoj obrazovanja u Sarajevu.

Nakon prigodne svečanosti u kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), Benjamin je rekao da se raduje stipendiji, te da je uvijek tu da pomogne.

“Volio bih da budem student medicine, jer volim da pomažem ljudima”, rekao je Banjamin.

Nakon što je sa majkom gledao televiziju i potresne scene iz Turske i Sirije nakon zemljotresa, 12. godišnji Benjamin je došao na ideju da napravi svoj štand u sarajevskom naselju Dobrinja, gdje je prodavao čaj i sakupljao novac kako bi pomogao žrtvama zemljotresa.

Benjaminov otac Edin Mehanović je rekao da je prijatno iznenađen stipendijom, te da je cijela porodica ponosna zbog Banjeminovog gesta i da su ga svi podržali u njegovom nastojanju da pomogne žrtvama zemljotresa. 

“To je za njega veliko. Benjamin ima 12 godina, ali brzo će proći vrijeme kada će on pohađati fakultet. Ponosni smo na njega”, istakao je Edin Mehanović.

(Fena)