Za 14.500 eura u ugostiteljskim objektima smjestili 11 migranata

Vlasnik i zaposlenik dvaju zagrebačkih ugostiteljskih objekata uhapšeni su pod sumnjom da su pružanjem smještaja za 11 migranata iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša, koji su iz BiH nezakonito prešli granicu, a za što su od njih primili oko 14.500 eura.

Iz zagrebačke policije u četvrtak su objavili kako muškarce u dobi od 52 i 76 godina sumnjiče da su pružanjem usluge smještaja strancima koje nisu prijavili, nego prikrivali, omogućili nezakonit boravak u Hrvatskoj i time stekli protivpravnu imovinsku korist.

Terete ih da su od početka februara smještaj osigurali za osmoricu Pakistanaca, dvojicu Afganistanaca i jednom državljaninu Bangladeša, koji su iz BiH nezakonito prešli granicu, te se kretali i boravili na hrvatskom području.

Osumnjičeni 52. godišnji vlasnik dvaju ugostiteljskih objekata u zagrebačkom Trnju i njegov 76. godišnji zaposlenik migrantima su omogućili nedozvoljeno korištenje smještaja, sve s ciljem prikrivanja njihovog protivzakonitog boravka za vrijeme dok su oni čekali organizaciju svog, takođe, nelegalnog, prebacivanja u Italiju.

Za pruženu uslugu, sumnjaju u policiji, od njih su primili oko 14.500 eura.

Nakon provedene kriminalističke istrage obojica su predati pritvorskom nadzorniku i krivično prijavljeni za protivzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, prenosi Hina.

(Fena)