Mostarski školarci donirali kosu za izradu perika za oboljele od karcinoma

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar), u saradnji s učenicima Srednje politehničke škole Mostar, organizovali su akciju “Bald for a Cause” u svrhu prikupljanja donacija za podršku radu Udruženja “Novi Pogled”, te doniranja kose za izradu perika u okviru projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Uz prikupljanje pomoći za podršku oboljelima od raka dojke i njihovim oporodicama tokom i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Kosa koju su donirali učenici bitće usmjerena udruženju “Srce za djecu” u Sarajevu i koristiće se za izradu perika u okviru projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Za donaciju kose ove se godine prijavilo oko 40 učenika, a organizatori su kazali kako su ponosni jer su se učenici okupili u puno većem broju nego prošle godine.

-“Naši učenici danas doniraju kosu, ali istovremeno prikupljaju donacije za udruženje ‘Novi pogled’ u znak zahvalnosti i podrške njihovom radu. Danas su s nama prijatelji iz Srednje politehničke škole, frizerski smjer, koji su se pobrinuli za implementaciju i aktivnosti šišanja, te doniranja kose”, kazala je Adla Velagić-Ćurić, koordinatorica za odnose s javnošću i komunikacije UWC-a Mostar.

Ovaj događaj je održan i prošle godine u Mostaru, kada je prikupljeno preko 3-000 eura za podršku radu udruženja “Novi Pogled”.

(Fena)