Amerika spremna za istorijsku optužnicu protiv Donalda Trumpa, on pozvao na demonstracije

Amerika se pripremila u ponedeljak uoči moguće istorijske optužnice protiv Donalda Trumpa zbog slučaja tajnog novca, pri čemu je bivši predsjednik pozvao na masovne demonstracije ako bude optužen.

Trumpove pristalice trebalo je da protestuju u New Yorku kasnije u ponedeljak dok okružni tužilac Manhattna Alvin Brag optužuje bivšeg predsjednika zbog plaćanja porno glumici Stormi Daniels 2016. godine-

Trump bi postao prvi bivši ili sadašnji predsjednik koji će ikada biti optužen za zločin ako bude podignuta optužnica – potez koji bi potresao trku za Bijelu kuću 2024. godine, u kojoj se Trump kandidovao za povratak na funkciju.

Bragg, izabrani demokrata, nije potvrdio nikakve planove za podizanje optužnice, ali je naznačio da se tužioci približavaju odluci stavljajući ključne svjedoke pred veliku porotu posljednjih sedmica i nudeći Trumpu priliku da svjedoči.

Sada 76. godišnji bivši republikanski predsjednik rekao je tokom vikenda da očekuje da će biti “uhapšen” u utorak i pozvao pristalice da “protestuju i vrate njihovu naciju”, javlja France24.

(Fena)