Umjereno do pretežno oblačno

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na zapadu je registrovana i slaba kiša.

Temperature vazduha u 07 sati: Bjelašnica i Sokolac 1 stepen, Drvar, Livno i Široki Brijeg 4, Bugojno, Ivan Sedlo, Srebrenica i Stolac 5, Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica 6, Banja Luka, Bijeljina, Mostar i Trebinje 7, Prijedor i Sanski Most 8, Bihać 9, Neum 11, Gradačac 12 stepeni.


Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše.

Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 12 i 17 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Dodatna stabilizacija vremena i sunčani intervali pozitivno će djelovati na opštu sliku, a većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije.

Jutro i veče svježiji, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, naročito hronični bolesnici.

Danju osjetno toplije i ugodnije.

Preporučuje se prikladno oblačenje.

—–

BIHAMK

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Frekvenciju vozila je pojačana, posebno u gradskim zonama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno vežite pojas. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. Bicikliste i motocikliste molimo da koriste zaštitnu opremu.

Danas do 16 sati izvode se radovi na lokalitetu Ševaš njive (Žitomislići-Počitelj) zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), zatim na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)