Tahirović: Za mene nije bilo sumnje, želio sam samo dres reprezentacije BiH

Prvi put na okupljanje fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine došao je talentovani vezista Rome, Benjamin Tahirović.

Ovaj igrač rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spånga, a prije dolaska u Romu nastupao je za FC Djursholm i Vasalunds IF.

O prvom dolasku među zmajeve, Tahirović kaže da je bio malo nervozan kada je putovao na okupljanje, ali da su ga svi dočekali na najbolji način, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

“Sve protiče u najboljem redu i ponosan sam što sam dio reprezentacije Bosne i Hercegovine”, rekao je Tahirović, dodajući da je njegova želja bila samo nastup za bh. tim.

“Za mene nije bilo sumnje za koga ću da nastupam. Moja želja je bila dres reprezentacije BiH. Kad su selektor Hadžibegić i direktor Misimović pričali sa mnom, svidio mi se program koji su mi predstavili. Takođe, ovo je reprezentacija koja ima kvalitetne igrače i sretan sam što sam dio toga”, naglasio je.

Mladi igrač sredine terena je optimista pred početak kvalifikacija.

“Selektor nam je rekao da u svakoj utakmici morao ići na pobjedu i ja vjerujem da imamo kvalitet da ostvarimo velike rezultate. Ne bojimo se nikoga, spremamo se na najbolji način i siguran sam da nećemo imati problema i da ćemo ostvariti plasman na EURO 2024”, kaže Tahirović.

Zahvalan je, kako kaže treneru Rome Joseu Mourinhu, koji mu je dao šansu da igra i što je dobio minutažu u nekim važnim utakmicama, protiv Bologne i Milana.

“Moram još mnogo da radim, da napredujem i vjerujem da sam na pravom putu”, zaključio je talentovani bh. fudbaler.