Ljekari se bore za život dječaka koji se penjao po vagonima

U zagrebačku Dječju bolnicu Klaićeva prevezen je dječak koji je teško povrijeđen od strujnog udara dok se u subotu naveče penjao na vagone kod željezničke satnice u Slavonskom Brodu, a zadobio je opekotine opasne po život.

Nesreća se dogodila sinoć oko 19 sati, na tračnicama kod željezničke stanice u Slavonskom Brodu.

Dječak je s teškim povredama koje je zadobio od strujnog udara, odmah prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su rekli da je stigao u teškom stanju. Iza ponoći, prevezen je u  Dječju bolnicu Klaićeva u Zagrebu.

“Pacijent je dogovorno iz Opšte bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb. Ima teške opekotine od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja”, izjavio je danas direktor Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, dr. Goran Roić.

Dodao je kako je u toku operacija kojom se vrši obrada opekotina, koje su preko 50 posto ukupne površine tijela.

Preduzima se sve kako bi se pacijent zbrinuo na najkvalitetniji način – rehidracija i antibiotska terapija, istakao je dr. Roić, objavila je HRT.

“Takve povrede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće, 50 posto je teško i duboko opečeno. Riječ je o drugom i trećem stepenu opekotina uz mogućnost povrede i drugih organskih sistema”, rekao je direktor Roić, prenosi Hina.

(Fena)