MoStart konferencija: IT dan kao prilika za umrežavanje

Developeri i IT firme imaju mogućnost aktivno se uključiti i učestvovati na MoStart konferenciji, koja će trajati od 18. do 20. aprila u kampusu Sveučilišta u Mostaru. Treći dan održavanja, 20. aprila. posvećen je IT stručnjacima.

Ovaj dan nudi priliku developerima i inženjerima da saznaju o najnovijim trendovima i tehnologijama u području informacijskih tehnologija, saopštili su organizatori.

Dodaju kako će učesnici imati priliku povezati se sa zajednicom programera, inžinjera i entuzijasta tehnologije iz cijele regije, stvarajući trajne veze u zabavnom i prijateljskom okruženju.

Takođe, IT firme će imati priliku predstaviti se studentima Sveučilišta u Mostaru.

Konferencija sadrži panel o najnovijim trendovima u IT industriji, kao i brojne zone s vodećim trendovima u tehnološkom sektoru.

Učesnici će moći saznati o novim tehnologijama i uslugama, te uspostaviti vrijedne kontakte s predstavnicima renomiranih tvrtki.

“Među firmama koje sponzorišu događaj su Storm, Notus, Porsche, Databox, CARNET, AKD, SRCE, Ericsson, Superthread. Program uključuje panel sa inžinjerima SUMIT-a, Robertom Rozićem, Robertom Sliškovićem, Vedranom Mihaljom, Tomislavom Papcem i Ivanom Ostojićem. SUMIT, poznat po proizvodnji najkompleksnijih IT rješenja korištenjem modernih tehnologija, podijeliće svoja iskustva u panel raspravi”, pojašnjeno je.

Dodaje se kako ostala predavanja obuhvataju teme, poput Demystifying OpenShift, Superthread – Unified productivity software for agile start-ups, Smart Campus, Picking your (tech) poison wisely.

“Od predavača, izdvajamo Ivana Cvitkovića (Porsche), Filipa Olujića (Databox), Gorana Čuljka (Superthread), Zorana Civadelića (Ericsson Nikola Tesla)”, podvukli su organizatori.

Osim obrazovnih i informativnih dijelova konferencije, u saopštenju se ističe kako učesnici mogu očekivati i zabavne aktivnosti, poput PUB kviza u Reportsu i ručka, koji je uključen u cijenu kotizacije.

(Fena)