Četiri vojnika ubijena u pucnjavi u indijskoj vojnoj bazi, napadači u bijegu

Četiri vojnika ubijena su u pucnjavi u vojnoj bazi u indijskoj pograničnoj državi Punjab rano u srijedu, saopćštila je vojska, a potraga za napadačima je u toku.

Broj napadača je za sada nepoznat i oni su na slobodi u bazi u gradu Bathinda, rekao je Reutersu izvor, odbivši biti imenovan pozivajući se na osjetljivost teme.

Četiri vojnika podlegla su povredama od vatrenog oružja zadobijenim tokom incidenta koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u srijedu, stoji u saopštenju vojske. U saopštenju se ne spominju okolnosti niti drugi detalji o tome ko je odgovoran za incident, prenosi Reuters.

Incident “nije bio teroristički napad”, a dogodio se u kantini, rekao je visoki policijski dužnosnik u Punjabu Reutersu.

Baza je zatvorena i u toku je zajednička istraga s lokalnom policijom, navodi se u saopštenju vojske, dodajući da nema izvještaja o drugim povrijeđenima i materijalnoj šteti.

“Utvrđuju se svi aspekti, uključujući i mogućnost korištenja puške koja je zajedno s 28 metaka prijavljena kao nestala prije dva dana”, rekla je vojska.

(Fena)