Oblačno s kišom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan Sedlo 3, Sokolac 4, Livno 5, Bihać, Sarajevo, Tuzla i Zenica 7, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 8, Bijeljina, Mostar, Prijedor i Široki Brijeg 9, Neum 11, Trebinje 18 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana je moguć slab snijeg.

Vjetar slab istočni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperaturaod 8 do 14, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 17 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Tmurno i prohladno vrijeme uzrokovaće lošije raspoloženje kod većine populacije.

Hronični bolesnici i meteoropate povremeno će imati nešto jače tegobe tokom dana.

Uz više padavina, opšta slika će biti lošija u Hercegovini i na zapadu, u centralnoj i istočnoj Bosni ljepša, pretežno zbog stabilnijih perioda prije podne.

Sa noćnim satima, svuda je izgledno dodatno pogoršanje biometeoroloških prilika.

—–

BIHAMK

Saobraća se po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, u Konjicu (na skretanju za Orahovicu), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na graničnim prelazima na zapadu i sjeveru naše zemlje.

Zbog pravoslavnog Vaskrsa, na putevima u Bosni i Hercegovini zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)