Slobodno i šareno

Nijednu američku superzvijezdu njene generacije nije tako teško shvatiti kao Miley Cyrus (30).

Ona radi ono šta želi. Kaže da je panseksualka, zatim se udaje za muškarca, razvodi se od njega, ima vezu sa ženom, koja se, takođe, raspada, i na kraju napiše super hit “Flowers”,  “Cvijeće”, koja govori o tome da je ionako najbolje biti sam. Radi zatim mainstream pop, zatim psihodelični rock, zatim R’n’B, pa svinjski rock i na kraju opet pop.

Sve je šareno u svijetu Miley Cyrus: “Wouldn’t it be nice to live in paradise, where we’re free to be exactly who we are?”,  „Zar ne bi bilo lijepo živjeti u raju, gdje smo slobodni da budemo upravo ono što jesmo?”, piše u njenoj pesmi „Rainbowland“, “Zemlja duge”, koju pjeva sa svojom kumom Dolly Parton (7)7, koja promoviše različitost i toleranciju. Duga se smatra simbolom LGBTQ zajednice.

Pjesmu su trebali otpjevati učenici prvog razreda na koncertu u jednoj osnovnoj školi u Waukesha, Wisconsin, ali je školski odbor to zabranio. Bilo je previše “kontroverzno”.

Cyrus je tada najavila da će obezbijediti novac za organizaciju koja se brine o LGBTQ pitanjima preko svoje fondacije “Happy Hippie”. “Budi ono što jesi!”, twitovala je Cyrusova fondacija u pravcu Waukeshija.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)